Turvaistuin

Tarvisin apua autonistuimen valinnassa. Mitä sinä suosittelet? Minulla kun ei kokemusta ole näistä ollenkaan niin mielelläni kuulisin mielipiteesi. Kuinka kauan olette pitäneet selän menosuuntaan? Mihin kannattaa näissä huomioida? 

Tässä netistä poimittuja minun ajatuksissani harkittavia vaihtoehtoja.



BRITAX Multi-Tech (kuva) II turvaistuimen ominaisuuksia:
Toiminnot: 5-pistevaljaat, jotka soveltuvat myös 25 kg painoisille lapsille. Hyvä sivutörmäyssuoja. Ohut jalusta sopii erinomaisesti autoihin, joissa on muotoillut istuimet. Voidaan käyttää 9-25 kg painoisella lapsella joko kasvot tai selkä menosuuntaan..
Soveltuvuus: BRITAX Multi-Tech turvaistuin on hyväksytty 9-25 kg painoisille lapsille.
Asennusvaihtoehdot: selkä menosuuntaan lapsi turvaistuimen valjailla 9-25 kg, kasvot menosuuntaan lapsi turvaistuimen valjailla 9-18 kg, kasvot menosuuntaan lapsi auton turvayöllä 15-25 kg.
Hinta: n.350€









Cybex Pallas (kuva) 2-Fix -turvaistuimen ominaisuuksia: 

Istuinosa: Todella hyvin suojaava, nykyaikainen sivuturvajärjestelmä. 11 eri asentoon säädettävä selkänoja-pääntuki. Patentoitu 3-vaiheinen pään lepoasentoon säätö. Laadukkaat, hengittävät kankaat on helppo irroittaa ja konepestä 30 asteessa.
Säädettävyys: CYBEX Pallas 2-Fix muuttuu turvaistuimesta CYBEX Solution X2-Fix turvavyöistuimeksi, irroittamalla jalusta ja turvapalkki. Isofix-kiinnikkeet jäävät kiinni istuimeen, eli se voidaan edelleen kiinnittää auton isofix-kiinnikkeillä.
Soveltuvuus: CYBEX Pallas 2-Fix on hyväksytty normin ECE R44 versio 04:n mukaisesti enintään 36 kg painaville lapsille. Turvaistuimena se soveltuu 9-18 kg painoisille lapsille ja turvavyöistuimeksi muutettuna 36 kg painoisiin lapsiin asti. Hinta: n.450€






Cybex SIRONA (kuva)
Ryhmä 0+/1, 0-18 kg, syntymästä n. 4 vuoden ikään

CYBEX Sirona turvaistuimen ominaisuuksia:

Kiinnittäminen: CYBEX Sirona turvaistuin voidaan kiinnittää Isofix-kiinnityksellä matkustussuunnasta riippumatta. Tällöin taataan turvallinen ja oikeanlainen kiinnitys. 
Säädettävyys: CYBEX Sirona turvaistuin voidaan kääntää selkä- tai kasvot menosuuntaan irrottamatta sitä jalustasta (jalusta kuuluu kiinteänä istuimeen). Myös istuimen kääntäminen sivuttain onnistuu esimerkiksi lapsen turvaistuimeen laittamisen tai poisottamisen ajaksi.
Soveltuvuus: CYBEX Sirona turvaistuin on hyväksytty normin ECE R44 versio 04:n            mukaisesti 0-18 kg painaville lapsille. Hinta: n.600€




8 kommenttia:

  1. Meillä on tuo britaxin istuin ja olen ollut todella tyytyväinen! Käänsimme sen kasvot menosuuntaan kun poika oli 1,5v kun rupesi jalat ottamaan penkkiin kiinni kun meillä niin pieni auto. Ja istuimen kun laittoi kiinni pysyy jykevästi paikallaan eikä heilu! :)
    kaverilla tuo kybexin istuin. Se on kätevä siitä kun pystyy helposti siirtämään autosta toiseen. Meidän poika ei vaan tykännyt istua lainkaan siinä. Se etupalkki jotenkin ahdisti häntä ja minusta sitä palkkia on vaikea laittaa paikoilleen jos on talvivaatteet päällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu noista etupalkeista oon kuullut hieman huonoa nyt tämän postauksen jälkeen. Netissä kai joitain kamalia videoita leviää kolareista..:/ kiitos mielipiteestäsi!:)

      Poista
  2. Ehdottomasti tuo ensimmäinen, eli Britax! Meillä on se, ja itseasiassa kaikilla pienillä lähipiirissäni, enkä ole moitteita kuullut. Yksi ystäväni myös myy lastentarvikkeita, ja on tutustunut työnsä puolesta noihin istuimiin, ja on myös ehdottomasti tuon britaxin kannalla. Jos myös oikein olen ymmärtänyt, niin nuo 2. vaihtoehdon suojapalkit ois lähdössä kokonaan lähivuosina..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos myös sinulle, valintani Britaxiin on kyllä lähes varmaa. Kuulin myös hyvää Klippanin Triofixistä, onko sinulla tai ystävälläsi tästä tietoa?:)

      Poista
    2. Mulle ihan tuntematon merkki, mutta kysäsin ystävältäni, tässä vastaus: "Se on aika tuoremerkki markkinoilla myyty ehkä pari vuottaan. Ihan ok penkki, se on hieman kevyempi rakenteisempi kuin multitech. Plussaa siinä on että siitä löytyy molemmat kiinnitykset isofix ja vyökiinnitys ja se on todella helppo kiinnittää. Mutta kun tämä penkki tulee vaan alhaalta kiinni (eli siinä on jalusta) niin se jää hieman yläpäästä heilumaan toisin kuin multitech missä on kolme kiinnityspistettä. Ihmiset jotka vaihtavat penkkiä usein autosta toiseen niin sellaisille klippan triofix on hyvä valinta mutta jos ajatuksena ei oo hirveesti siirrellä niin itse valitsisin multitechin koska se on aika työläs kiinnittää ainakin aluksi kun ei tiedä mitä tekee." :)

      Poista
    3. Okei kiitos ihan hirmuisesti vaivannäöstä että kysyit!:)<3 Taas ehkä päätös lähempänä!;)

      Poista
  3. Meillä on noi Cybexit ja ehdottomasti voin suositella käytettävyyden osalta molempia ja plussat siitä että molemmat kiinnitetään autoon isofixillä. Sirona on muuten HUIKEA, mutta minusta se, että menee vaan 18 kiloon. Otettiin silti, koska taisi olla ainoa joka silloin kun me hankittiin täytti meille kaksi tärkeintä kriteeriä 1) isofix-kiinnitys 2) selkämenosuuntaan mahdollisimman pitkään. Toi Pallas on ihan ok, muakin vähän mietityttää palkki vaikka tuo on saanut hyvät arviot testeissä. En missään nimessä ottaisi noin pienelle kuin Tintti kuitenkaan vielä.

    Toi Britax vaikutti mieleniintoiselta, mutta mikä kiinitys siinä on? Meillä ollaan piakkoin hankkimassa yhtä uutta ja toi menee kyllä harkintaan jos vaan isofixit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistelin että teillä tuo pallas ja siks olikin vaihtoehdoissa kun muistin että kehuitte kovin kun saa käännettyä kohti ovea niin helppo laittaa istumaan. Kyllä taidan silti luopua siitä koska tosiaan kun olisi kiva että menisi hieman pidempään.

      Kannattaa sitä Klippania myös katsoa, nopeasti vaikutti oikeen hyvältä! Luin jostain että pallasta ei olisi testattu jos auto menee katolleen, pisti vähän miettimään voiko olla mahdollista.

      Liikaa vaihtoehtoja tämmöselle joka ei osaa tehdä päätöksiä!:)

      Poista

© Live & Love like Pia
Design:Maira Gall.