Vaunu vertailua


Sain muutaman toiveen kirjoittaa mielipiteestäni ja vaihdoksesta Emmaljungista Bugaboihin. Ajattelin ottaa myös mukaan Britaxin Affinityt jotka meillä myös oli.

Puhutaan nyt pääasiassa meidän Bugaboo Donkeysta koska ovat olleet kauiten käytössä joten eniten käyttökokemusta. Tilasin siis Bugaboot meille (olikohan) toukokuussa kun tieto tänne Venäjällä lähdöstä varmistui. Silloin meillä oli siis Britaxit. Tahdoin kuitenkin suht pieneen menevät, kääntyvillä ja mahdollisimman suurilla ja tukevilla etupyörillä, yhdistelmävaunut, helppo käyttöiset, melko kevyet (tai kevyemmät kuin Emmaljungat mutta tukevammat kuin Britaxit) sekä pitkäikäiset. Olikohan siinä kaikki!? 

Hoitolaukkuelämän ihana Karoliina suositteli näitä mikäli ajatuksissamme hankkia myös toinen lapsi. Noh vaikka sinulla ei olisi ajatuksissa hankkia kahta tai tarvetta duoille niin suosittelen näitä lämpimästi silti. Sivukoriin sekä alas mahtuu loistavasti kauppaostokset eikä sinne tarvitse mennä aina autolla. Kaupungilla voit välillä laittaa laukun/takin koriin ja olo on niin "kevyt". 

Donkeyt ovat aivan ehdottomat täällä Venäjän "maastossa". Tiet ovat siis todella huonossa kunnossa mutta vaunut kulkevat kuin unelmat kääntyvien ja suurien eturenkaiden takia. Meillä oli siis Emmaljungissa sport runko joten etupyörät eivät liikkuneet. Tuntui kuin olisit työntänyt autoa jonka ratti on jumissa!:) Britaxien eturenkaat olisivat tänne aivan liian pienet asfalttien suurien halkeilemien vuoksi. Nillä ollaan kyllä vedetty monet erittäin reippaat lenkit ja otettu jopa muutama hölkkäaskel. Britaxien eturenkaat olivat jotenkin hyvin stabiilit jos niin voi sanoa, Bugaboissa eturenkaat saattavat välillä väpättää oudosti.

Kooltaan Donkeyt ovat melko "suuret" mutta nämähän ovat tuplat. Painoltaan ne ovat minusta juuri sopivat kun taas Emmaljungat tuntuivat hiekkasäkiltä ja Britaxit heittopussilta. Donkeyt menevät pieneen mikäli irroittaa renkaat, ilman silti renkaiden irroitustakin menee mielestäni paaaaaljon pienempään kuin Emmat. Koska Emmat eivät mahtuneet kunnolla autoomme, vaihdoimme ne Affinityihin, ne kun pystyi melkein kasaamatta laittamaan autoon!:D 

Hinnaltaan Donkeyt ja Emmat ovat kai samaa luokkaa. Mutta kyllä minä mielummin rahani laitan Bugoboihin jotka toimivat hyvinä vaunuina/rattaina niin lenkkikäyttöön kuin matkalle. Toki tämä siksi koska koen Bugaboiden täyttävän meidän vaatimukset ja tarpeet. Affinityt ovat hinnaltaan oikein mainiot jopa edulliset mielestäni niiden laatuun verrattuna. 


2 kommenttia:

© Live & Love like Pia
Design:Maira Gall.