Luomua ja gluteenitonta

Gluteenitonta leipää, soijajogurttia sekä 100% appelsiinimehua ja kuppi kuumaa. Kuvassa ei kyllä luomua kauheasti ole, mutta aivan täydellisyyteen en tässä tavoittelekkaan.


Kerroin aikaisemmin kuinka olen hurahtanut luomuun. Kyllä, pyrin mahdollisuuksien mukaan valitsemaan kaupasta kaiken luomuna, niin itselleni kuin Tintille. Tässä yhtenä iltana pengoin kirjojani ja törmäsin hankkimaani Hormomidietti-kirjaan. Olin aikaisemmin vain vilkaissut sitä mutten lukenut tarkemmin. Päätin katsastaa löytyiskö tuolta vastauksia, tai apuja ehkä vatsani toimimattomuuteen. Eteeni tuli mieshormoonin epätasapaino sekä gluteeniton. Näistä gluteenittomaan olen jo tutustunut ja testaillut/pyrkinyt noudattamaan, mutta mieshormoonin epätasapaino on vielä jäänyt selvittämättä. Edelleenkään en kirjaa lukenut kokonaan ja ajatuksella, mutta otan sen mukaan Venäjälle ja tutustun siihen perinpohjin. 
Vatsani toimimattomuus voi olla liiasta insuliinista, mutta siinä mainittiin myös gluteenin ärsytys, varsinkin jos muu hormoonitoiminta ei ole balansissa. Nytpä yrittelen tässä harjoitella gluteenittomaan ruokavalioon (poikkeuksena eilinen tyttöjen dinner super loistavassa Buccossa). Katsotaan mihin yritykset vievät!:)


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Live & Love like Pia
Design:Maira Gall.