Ikävä

Minulta kysyttiin mitä ikävöin tällä hetkellä. Tässä teille hieman listaa.

1. Suomalaista ruokaa. 
Kaipaamme itseasiassa molemmat suomalaisia kanasuikaleita. Täällä kana on kuivaa ja sitkeää ja haluamme kypsentää ne täysin kypsiksi minimoidaksemme kaikki mahdolliset taudit. Kurkut ja tomaatit ovat ihan ookoo hyviä jos vain sattuu hyvä onni kauppapäivänä. Lihaa täältä ei saa, tai saa mutta sellaista keittolihaa että YÖK! Voi rasvatonmaito kuinka kaipaan sinua!<3 Odotan aivan innolla kun marraskuussa pääsen suomeen että saan maitoa!!!!:)

2. Ystävällisiä ihmisiä
Voisin sanoa että noin 90% täällä on töykeitä,ilkeitä tai ehkä elämäänsä kyllästyneitä. Kaupoissa saat huonoa palvelua koska et puhu venäjää eikä nämä tietenkään osaa englantia. En missään nimessä yleistä jokaista kauppaa tai jokaista myyjää koska olen todella saanut myös hyvää ja ammattitaitoista palvelua. Kaupungilla kun kuljen kärryjen kanssa ei paljon ihmisiltä tule ns. kunnioitusta tai avun antoa. Täällä on todella korkeat rotvallin reunat ja suojatielle mennessä on yksi kapea liuska josta vaunujen kanssa voit mennä. Ihmiset tulevat kylmän viileästi vastaan liuskalta vaikka voisivat siirtyä 60cm toiseen suuntaan ja nostaa hieman jalkojaan. Olen ottanut samanlaisen asenteen ja rullailen vain päin.

3.Ystäviä ja kavereita
Vaikka olenkin ystävien ja kavereiden kanssa yhteydessä kaipaan täällä kovasti seuraa päivisin varsinkin kun T on työmatkalla. T:n työkaverin vaimo josta olenkin puhunut on kyllä todella ihana ja sydämmellinen mutta on aivan eri kuin jo vanhat ystävät ja kaverit. Toki syynä voi olla myös kieli, jollon en pysty täysin niin kertomaan asioita kuin tahtoisin. Suomessa T:n työkavereiden puolisoiden kanssa olimme hyvin läheisiä ja pidimme yhtä. Täällä meno on kyllä niin toinen. Kukaan ei edes tervehdi takaisin ja kun olen ulkomaalainen katsotaan minua päästä varpaisiin ja neureskellaan.

Tässä 3 suurinta ikävääni. Mutta viihdyn täällä kuitenkin pääasiassa niin älyttömän hyvin ettei valittamista!:) Ja tärkeintä minulle on olla yhdessä perheenä, olisihan minun mahdollisuus asua Suomessa (jossa asiat olisivat "paremmin") ja olla erossa rakkaastani ja Tintin erossa isästään. Ja kun meidän on mahdollisuus asua täällä hyvien olojen ja T:n työn puolesta niin kaikki on hyvin!:)<3


2 kommenttia:

  1. <3 ihanaa kun pian tuutte tänne!!
    On niiin kova ikävä!!
    E

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Ikävä on niin kova ja kun ei täällä oo mitään!!<3<3 Mä luulen että tää viikko tulee matelemaan.

      Poista

© Live & Love like Pia
Design:Maira Gall.