Pietari

Muutaman päivän Pietarin matka takana ja nyt kohti kotia - yksin. Meillä oli aivan ihana kahdenkeskinen "romanttinen" reissu. "Romanttinen" heittomerkeissä, koska ei me oikein osata tehdä asioita romanttisesti. Haha!
Päätimme että lähden saattamaan T:tä ja vietämme pienen loman kauniissa Pietarissa. Kaupunki oli kerrassaan upea - suurine koristeltuine rakennuksineen. Jotain vanhaa, jotain uudistettua ja jotain niin kaunista. Toki sielläkin oli vanhoja ränsistyneitä rakennuksia. 
Kahdessa päivässä ei kauheasti ehtinyt tekemään ja näkemään, mutta saimme olla kahden ja nauttia toistemme seurasta. Pieni irtiotto arjesta tekee mielestäni hyvää suhteelle ja nyt olen menossa suurella innolla ja energiamäärällä kotiin hoitamaan äidin velvollisuuksia. 

Pietari tosiaan on enemmän kesäkaupunki niin nähtävyyksien vuoksi että ei tuolla viimassa aivan kauheasti tehnyt mieli kävellä 5 kilometrin pitkää pääkatua. Hieman oli eroa Khabarovskilla ja Pietarilla.. Hihii. Tästä reissusta jäi fiilis että tuonne täytyy kyllä päästä joskus keväällä/kesällä uudestaan. Kaupunki sopii myös loistavasti shoppailijalle. Varsinkin nyt ruplan kurssin vuoksi. Paljon merkkejä jotka ovat kalliimpia mitä Suomessa mutta osa samoissa hinnoissa - miinus kurssin vähentämä hinta. Luksusmerkkejä ei Venäjältä kannata ostaa, sillä jopa kurssinkin kanssa ovat vielä hitosti kalliimpia mitä Suomessa tai muualla Europassa. 



Kuvia ehkä tulossa lisää, kunhan saan katsottua kuinka epäselviä ne ovat!:) 


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Live & Love like Pia
Design:Maira Gall.